Assortiment
Rode biet
Kook de rode biet gaar. Wanneer de rode bieten gaar zijn haal de schil eraf. Snijd met een mandoline de rode biet in dunne plakjes van 2 mm en verdeel als een carpaccio op een bord.
Liaison
Meng alles in een maatbeker met de staafmixer, breng op smaak met peper en zout. Zorg dat de liaison een beetje schuimig is en verdeel over de rode biet. Gratineer in de oven op 200 graden of onder een grill.
Aardappelkaantjes
Schil de aardappel en snijd in plakken van 1 mm. Snijd daarna in reepjes van 1 mm dik en dan in blokjes van 1 mm dik. Spoel deze goed onder de kraan. Dep daarna droog in de theedoek. Bak de aardappelblokjes krokant in de olie totdat ze niet meer bruisen, laat goed uitlekken en breng op smaak met zout. Als het gerecht helemaal klaar is de kaantjes als laatste erover heen strooien.
Salade
Meng de sla met de munt, sjalot, en sladressing en garneer dit op de rode biet.
Bronvermelding: Martin Kruithof, De Lindenhof (**) Giethoorn
Een verfijnde Kabinett Feinherb Riesling uit de Mosel met aroma’s van citrus, groene appel en een subtiele mineraliteit. Licht zoet en fris in de mond met een levendige zuurgraad en een lange, verfijnde afdronk.
Aanbeveling van onze wijnadviseur Michiel Verstand
""Deze Bruno Schiefer Riesling Kabinett Feinherb is echt een verfijnde verrassing. Zo lichtzoet en fris, met die kristalheldere tonen van citrus en groene appel..." Lees meer
Voordelen eigen account