Snel kiezen
Zoek op kleur
Zoek op herkomstgebied
Zoek op prijs
Zoek op land
Zoek op druivenras
Zoek op producent

Gebakken ricotta met vijgen, noten en honing

Ingrediënten:

  • 250 gram ricotta
  • 50 gram suiker
  • 15 koffiebonen
  • 1 stokje kaneel
  • 1 citroen
  • 2 vijgen
  • Pecannoten
  • Nederlandse honing

Bereiden:

  • Meng de afgetelde koffiebonen en het kaneelstokje door de ricotta
  • Laat 3 dagen goedafgedekt uitlekken in een doek in de koeling
  • Verwijder de koffiebonen en kaneel, roer de suiker goed door de ricotta
  • Vet ovenvaste vormen in met iets boter. Vul ze met ricotta en strijk glad. Doe er bakpapier op
  • Bak 30 minuten op 190 °C. Haal uit de oven, besprenkel met iets suiker
  • Doe het bakpapier er weer op en bak nog 10 minuten
  • Laat minstens een uur afkoelen
  • Snijd de ricotta in puntjes en garneer met de honing, vijgen, geraspte citroenschil en pecannoten

Wijn-spijs: Alvear Moscatel

Bronvermelding: PTMD The style magazine - door Robért Verweij - Najaar 2012
  Recept downloaden

Alvear Moscatel

Een weelderige Moscatel uit Montilla-Moriles met aroma’s van oranjebloesem, rozijnen en honing. Zoet en intens van smaak met een zijdezachte textuur en een lange, aromatische afdronk. Perfect bij desserts of blauwe kaas.

Ruben Schut

Aanbeveling van onze wijnadviseur Ruben Schut

""Deze Moscatel is een klein feestje in het glas. Zwoel, honingachtig, maar nooit log. Hij past geweldig bij desserts, maar probeer ’m ook eens bij blauwe kaas of gewoon als zoete afsluiter van de avond..." Lees meer

11,30

Vanaf 12 flessen 10,36 per fles

Even geduld a.u.b.