Assortiment
Een farinata is een soort dikke pannenkoek gemaakt van kikkererwtenmeel en water. U heeft een grote ijzeren koekenpan nodig met een doorsnede van ongeveer 30 centimeter. Kikkererwtenmeel is te koop bij natuurwinkels en bij mediterrane en tropische winkels (let op de houdbaarheidsdatum).
Voor- of lunchgerecht voor 4, hoofdgerecht voor 2 personen.
Voor de farinata:
Bereidingswijze
Voor de citroenhummus:
Bereidingswijze
Voor de garnering:
Bereidingswijze
Voor het serveren:
Laat de farinata op een (ronde) snijplank glijden. Bestrijk hem met hummus en beleg hem met gegrilde groenten. Verdeel er de kruidenblaadjes over, maal er nog wat peper over en snijd hem aan tafel in punten.
Harold Hamersma’s wijntip
Krachtig wit kan deze kikkererwten-kruiden-combinatie aan. Kies voor deze Italiaanse Vernaccia di San Gimignano van Panizzi.
Een elegante witte wijn uit Toscane van 100% Vernaccia. Fris en levendig met aroma’s van citrus, appel en amandel. Sappig, mineraal en verfijnd droog. Perfect bij vis, salades of lichte pasta’s.
Aanbeveling van onze wijnadviseur Peter Vergeer
""Dit is Vernaccia zoals het bedoeld is: stijlvol, fris en mineraal. Panizzi weet deze druif tot leven te brengen met finesse en puurheid..." Lees meer
Voordelen eigen account