Qua oppervlakte en productie is de Pfalz het op een na grootste wijngebied van Duitsland (na Rheinhessen) en het grootste wat betreft aanplant van riesling. Het strekt zich uit over een afstand van 80 kilometer van de grens met Rheinhessen in het noorden tot die met de Elzas in het zuiden. Erdoorheen loopt de Deutsche Weinstrasse, de eerste wijnroute van Duitsland. Die voert langs plaatsen als Bad Dürkheim, Neustadt, Forst, Deidesheim en Ruppertberg. De Pfalz kent een voor Duitse begrippen mild klimaat, wat weerspiegeld wordt in wijnen met een vrij rijpe stijl. Behalve om eersteklas Riesling staat het gebied ook bekend om zijn goede Spätburgunder.
Sprekende frisdroge witte wijn met fruitige tonen van citrus, appel en perzik. De smaakinzet is rond en ontwikkelt zich fris en sappig. De afdronk is verfijnd en beendroog. Doet 't erg goed als aperitief, maar combineert ook mooi met bijvoorbeeld lichte vis- of kipgerechten.
Sappige Duitse witte wijn, met een bloemige en fruitige geur. Droog en verfrissend van smaak. Lekker als aperitief, maar ook heerlijk bij vis of schaal- en schelpdieren.
Verfijnde droge Riesling uit de Pfalz met aroma’s van limoen, groene appel, perzik en natte steen. Strakdroog, mineraal en fris met levendige zuren en een zuivere afdronk. Perfect bij schaal- en schelpdieren, salades of als stijlvol aperitief.
Aanbeveling van onze wijnadviseur Karijn Vreugdewater
""Deze Riesling is messcherp en toch helemaal in balans. Rotstück bewijst hoe spannend Duitse witte wijn kan zijn – ideaal bij zeevruchten en oosterse smaken." Lees meer
Elegante mousserende wijn uit Duitsland, met milde fruitige aroma's en licht toast. De smaak is zacht en fris en eindigt met een evenwichtige, aanhoudende afdronk. Lekker als aperitief of bij verfijnde amuses.
Elegante mousserende wijn uit Duitsland, met milde fruitige aroma's en licht toast. De smaak is zacht en fris en eindigt met een evenwichtige, aanhoudende afdronk. Lekker als aperitief of bij verfijnde amuses.
Mousserende Duitse rosé, met een delicaat aroma van bloemen en fijn rood fruit. Zacht en fris van smaak. Uitstekend alternatief voor champagne: lekker als aperitief en bij fijne hapjes.
Elegante Duitse rode wijn met de verfijnde geur van kruiden en kersen. De frisse en zachte smaak combineert goed met gevogelte, niet al te zware stoofschotels, parelhoen of fazant.
Indrukwekkende, exclusieve rosé-Sekt van 100% spätburgunder (pinot noir) van de hand van niemand minder dan Mathieu Kauffman, voormalig wijnmaker van prestigieus champagnehuis Bollinger. Krachtige stijl, geschikt voor bij de maaltijd en voor in de kelder.
Mousserende witte wijn uit Duitsland met een verfijnd aroma van appel, abrikoos en citrus. Krachtig en frisdroog van smaak. Lekker als feestelijk aperitief of bij gerookte zalm.
Wel lekker borrelen of aperitieven, maar (even) geen alcohol? Probeer dan deze fijne, licht parelende alcoholvrije Zero Secco van Von Buhl! Von Buhl maakt voor deze Zero Secco eerst een halfdroge, frisse witte wijn van overwegend rieslingdruiven.
Verfijnde rode wijn uit de Pfalz van Spätburgunder (Pinot Noir). Aroma’s van kers, rode bes, rozenblad en een vleugje specerijen. Elegant, soepel en licht kruidig met fijne zuren. Perfect bij gevogelte, kalfsvlees of paddenstoelen.
Aanbeveling van onze wijnadviseur Ruben Schut
""Een Spätburgunder die je laat glimlachen: subtiel, delicaat en heerlijk bij verfijnde gerechten. Bourgognefans opgelet – dit is een ontdekking."" Lees meer
Zijdezachte Spätburgunder uit de Pfalz met aroma’s van kers, cranberry, specerijen en een hint van hout. Fris, sappig en licht kruidig met verfijnde zuren. Perfect bij gevogelte, paddenstoelen of zachte kazen.
Aanbeveling van onze wijnadviseur Michiel Verstand
""Deze Spätburgunder heeft alles wat ik zoek: frisheid, verfijning en een subtiele aardse diepgang. Perfect voor wie houdt van Pinot met karakter, maar zonder zwaarte."" Lees meer
Krachtige frisdroge witte wijn met een verfijnde geur en smaak van grapefruit, perzik, toast en licht mineraalcomplexe nuance. De afdronk is lang en rijkgeschakeerd. Mooi om zo te drinken of te serveren bij visgerechten, zowel uit de oven als gebakken.