Muskaatwijn is de verzamelnaam voor aromatische en meestal vrij zoete wijnen van druiven uit de muskaatfamilie. Ze zijn afkomstig uit het Middellandse Zeegebied, van Portugal tot aan de Griekse eilanden, en waren ooit erg gewild bij de Venetianen. Van oudsher worden muskaatwijnen versterkt, zoals bijvoorbeeld bij Vin Doux Naturel uit Zuid-Frankrijk de gewoonte is. Van de muskaatdruif – ook moscatel genoemd – bestaan verschillende varianten, waarvan muscat blanc à petits grains en muscat d’alexandrie kwalitatief de beste zijn. Gebieden waar zoete muskaatwijn een specialisme is, zijn onder andere Setúbal in Portugal, Málaga in Spanje, de Franse Roussillon, het Italiaanse eiland Pantelleria en het Griekse eiland Samos. Schenk deze wijnen goed gekoeld bij (of in!) desserts met fruit, bij cake en gebak, of bij een pikante blauwaderkaas.
Bijzondere Zuid-Franse witte wijn met een verfijnde, zuivere muskaatgeur en een volle, zoete smaak. Erg lekker om zo te drinken, bij voorgerechten met paté en toast of als dessertwijn.
Flesinhoud: 500 ml
Portugese versterkte zoete wijn met een intens aroma van muskaat, geroosterde tonen en rood fruit. De krachtige smaak past heel goed bij pittige hapjes. Ook erg lekker als dessertwijn en bij gedroogd fruit.
Versterkte witte wijn die geurt naar verse muskaatdruiven. De wijn heeft een intens aroma en een krachtige, aanhoudende zoete smaak. Goed gekoeld heerlijk als aperitief of bij desserts met vers fruit.
Een weelderige Moscatel uit Montilla-Moriles met aroma’s van oranjebloesem, rozijnen en honing. Zoet en intens van smaak met een zijdezachte textuur en een lange, aromatische afdronk. Perfect bij desserts of blauwe kaas.
Aanbeveling van onze wijnadviseur Ruben Schut
""Deze Moscatel is een klein feestje in het glas. Zwoel, honingachtig, maar nooit log. Hij past geweldig bij desserts, maar probeer ’m ook eens bij blauwe kaas of gewoon als zoete afsluiter van de avond..." Lees meer
Verleidelijke zoete wijn uit Andalusië van 100% Moscatel. Aroma’s van sinaasappelschil, gedroogde abrikoos, jasmijn en honing. Volzoet, bloemig en elegant met frisse ziltigheid. Perfect bij blauwschimmelkaas, notentaart of als digestief.
Aanbeveling van onze wijnadviseur Peter Vergeer
""Deze Moscatel is als vloeibaar goud uit Andalusië. Zwoel, bloemig en precies zoet genoeg. Een droom bij blauwe kaas of notentaart."" Lees meer